Saffranspannacotta

Lyxig pannacotta med fin färg och smak av saffran.

Det här behöver du till 6 portioner :

5 dl vispgrädde

1 vaniljstång

2 1/2 st gelatinblad

250 gram vit blockchoklad

0/5 gram saffran

Topping:

1 dubbeldaim eller pepparkaksmulor

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.

Koka upp grädde och saffran på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ( ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas ( vi gjorde pyttesmå & då räckte det till 15 stycken) men det räcker till 6 vanliga portioner, skulle jag säga. Ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering

Innan servering hacka daim eller pepparkakan och fördela över serveringsglasen.

Annons